top of page

Mennyit képesek elviselni és mire használhatóak a különböző talajcsavar szériák?



A talajcsavar egy praktikus alternatíva, amely lehetővé teszi a betonozás kihagyását vagy egyszerűsítését. Sokan azonban nem ismerik annak különböző típusait és alkalmazásait a különböző munkáknál.


Most bemutatjuk a talajcsavarok különböző változatait, azok teherbírási képességét, valamint hogy milyen feladatokhoz nyújtanak optimális megoldást.


Nagy igénybevétel esetén az ETM, ETFX és ETF széria nyújt megfelelő segítséget.


Az ETM típusú talajcsavarokat mobilházak, könnyűszerkezetes házak, pergolák és teraszok alátámasztására ajánljuk. A sorozat talajcsavarjainak teherbírása 1600 kg és 2850 kg között változik, ezáltal nagy terhelésre tervezték őket.



Az ETFX és ETF sorozatokat kifejezetten nagyobb teherbírású munkákhoz fejlesztették ki. Az ETFX csavarok 4 mm vastag faluknak köszönhetően nagyobb teherbírásra képesek az átlagos terhelésű talajcsavarokhoz képest.

A rendelkezésre álló típusok teherbírása 3500 kg és 4500 kg között mozog. Az ETFX és ETF sorozat tagjai ideálisak napelemparkok, mobilházak és könnyűszerkezetes házak építéséhez.



Ezen három kategóriába tartozó talajcsavarok hosszú távon is biztosítják a megfelelő tartást statikai igénybevétel mellett is, minimális elmozdulással vagy károsodással. Az "M" és "F" sorozatok bármilyen konstrukció vagy keret alátámasztásához ideálisak, a két típus közötti különbség csak a fej méretében és a csatlakozási módjában jelentkezik.


Az ETU széria talajcsavarjai ideálisak függőleges oszlopok és egyéb szerkezetek rögzítésére.


Az ETU sorozatú talajcsavarok segítségével könnyedén és stabilan rögzíthetők a függőleges faoszlopok, amelyeket pergolák, kis kerti faházak, könnyűszerkezetes házak vagy teraszok építésénél alkalmazhatunk.



Ezek a csavarok szintén nagy terhelésre lettek tervezve, és hosszú évekig biztosítanak hatékony és megbízható megoldást nagy statikai igénybevétel esetén is. Az elérhető típusok teherbírása 850 kg és 950 kg között változik.


ETG, ETR és ETC széria: ház körüli munkákhoz és egyéb feladatokra


Az ETG szériás talajcsavarok otthoni telepítésre is alkalmasak, így fóliasátrak, napernyőtartók, fregolik alátámasztására is tökéletesen használhatók. A nagyobbak méretű ETG csavarok kerítésoszlopokat is képesek megtartani, a pedig „G” széria rudak, csövek és egyéb profilok befogadására, illetve azok rögzítésére használható. Az elérhető típusok teherbírása ebben az esetben 200 kg-tól 1750 kg-ig terjed.



Az ETR szériás talajcsavarok ezzel szemben sorompók, zászlórudak, kapuk, csarnokok, teraszok, vagy akár fa és fémszerkezetű házak alátámasztására is alkalmasak. Teherbírásuk 400 kg és 2600 kg között mozog.



Végül, de nem utolsósorban az ETC szériás talajcsavarok főként kerítés oszlopok alátámasztására, rögzítésére használhatók. Az elérhető típusok tehrerbírása ebben az esetben 400 kg-tól és 850 kg-ig terjed.



Melyik lesz számomra a megfelelő megoldás?


Abban az esetben, ha Ön a feladatnak megfelelő modellt választja, mindegyik széria évekig hatékony és megbízható megoldást jelent, hiszen nagy kifejezetten nagy teherbírásra tervezték őket.


Amennyiben pedig nem tud dönteni arról, hogy melyik széria lenne megfelelő a munkához, keresse fel a munkatársainkat, akik minden kérdésére személyre szabott módon, szakértői választ fognak adni.


Comentários


bottom of page